Cotogna's Aperol Fizz - jedna z ciekawszych propozycji kategorii drinki z aperolem

dodany przez: Rafał
  • Drink Cotognas Aperol Fizz w kieliszku koktajlowym z pianką z białka jajka w twistem z cytryny.
  • Drink Cotognas Aperol Fizz w ujęciu drugim z góry, zbliżenie na piankę i twist z cytryny.

Piankę na zdjęciu tworzy ubite białko jajka, ma ono walory kosmetyczne jedynie. Bazę alkoholu gra tu Aperol któremu posiłkuje słodko-kwaśna mieszanka syropu cukrowego i soku z cytryny.

Sok z cytryny możemy zamienić na ten z limonki. Drink należy do tych nisko procentowych, w sam raz na spokojny wieczór. Dodatkowo dla najlepszego efektu podajemy go w kieliszku koktajlowym.

Ważne! Alkohol i sok z cytryny możemy uprzednio schłodzić, gdyż nie używamy w tym przepisie kostek lodu.

Cotogna's Aperol Fizz - przepis na drink:

kalorie
90
alkohol
3.8%

Składniki: ( w kieliszku koktajlowym 150 ml )

  • Aperol - 50 ml
  • sok z cytryny - 20 ml
  • syrop cukrowy - 10 ml
  • woda gazowana - 40 - 50 ml
  • połowa ubitego białka jajka na jeden drink

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki umieść w shakerze, bardzo dobrze wstrząsaj, aby ubić lekko białko i utworzyć pianę.
  2. Przelej całą zawartość shakera do kieliszka koktajlowego, który możesz ozdobić twistem ze skórki z cytryny.

Oceń przepis


Zrobiłam/em ten przepis!
1 osób zrobiło ten drink

Udostępnij drink

Ten drink w waszym wykonaniu:


Dodaj komentarz:


Komentarze ( 2 )


Rafał - opublikowano: 2020-11-01

Witam, jedno ubite białko spokojnie starczy na 2 drinki.

białki - opublikowano: 2020-10-29

nie napisano ile białka...

Gratulacje !
Dziękuję za Twój głos !
Dodano do ulubionych
logo koktajle-drinki SecretSpell SecretSpell SecretSpell
X
zamknij i nie pokazuj więcej